TUT IPAK QURTI G‘UMBAGI VA YOG‘I AJRATIB OLINGAN TUT IPAK QURTI G‘UMBAGINING STRUKTURAVIY XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tadqiqotda tut ipak qurti g‘umbagi (Bombyx mori L.) va geksan yordamidayog‘i ajratilgan g‘umbakning strukturaviy xususiyatlari o‘rganildi. Namuna sokslet usulidaekstraksiyalanib, qoldiq biomaterial SEM va IQ tahlillar orqali tekshirildi. Natijalar sirt g‘ovakligiortishi hamda oqsil tabiatiga xos funksional guruhlar mavjudligini ko‘rsatdi
Keywords: Tut ipak qurti g‘umbagi; geksan ekstraksiyasi; yog‘i ajratilgan biomaterial