PEROVSKITE ASOSLI BIR QATLAMLI KO'K LEDLAR –POLIMER KOMPOZIT (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Oddiy va barqaror ko'k LEDlar muammosiga amaliy yechim taklif qilinadi: perovskit-polimer kompozitiga asoslangan eritma bilan ishlov berilgan bir qavatli qurilma. Past ish kuchlanishida barqaror ko'k elektrolyuminestsentsiya namoyish etiladi va keyingi optimallashtirish va amaliy qo'llash istiqbollari bayon qilinadi.
Keywords: ko‘k svetodiod; galogenid perovskitlar; perovskit–polimer kompoziti