SUT VA SUT MAHSULOTLARI TARKIBIDAGI Pb, Cd, Cu, Fe VA Zn MIQDORLARINING SPEKTROFOTOMETRIK TAHLILI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada Jizzax viloyati hududida ishlab chiqarilayotgan sut va sutmahsulotlari tarkibidagi og‘ir metall elementlar (Pb, Cd) hamda mikroelementlar (Cu, Zn, Fe) miqdorio‘rganildi [1-3]. Tadqiqot davomida atom-absorbtsion spektrofotometriya usuli qo‘llanildi. Natijalaroziq-ovqat xavfsizligi nuqtai nazaridan baholandi. Olingan ma’lumotlar hududiy ekologik monitoringuchun muhim hisoblanadi [4]
Keywords: sut; og‘ir metallar; kadmiy