ATROF-MUHIT pH NI KALSIYNING ERIGANLIGIGA TA'SIRIOKSALAT TUZI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ush tezisda kalsiy oksalat (CaC₂O₄) tuzining eruvchanligiga muxit pH.qaydning ta'siri o'rganilgan. xalqaro standartlarga (masalan, ACS va IUPAC)tomonidan olib borilgan. Natijalar grafik va jadval tasvirlangan bo‘lib, paniqlash eruvchanlikka ta'siri tahlil qilingan. tadqiqotning maqsadi - kalsiy oksalatningeruvchanligini pH ga bog‘liq holda modellashtirish va kasallikni davolash (buyrak toshlari) va kimyosanoatdagi ahamiyatini ko‘rsatish.
Keywords: Kaltsiy oksalat; eruvchanlik; pH effekti