MOLIBDEN (Mo²⁺) KATIONI VA FLAVONOID KVERSITEN ASOSIDA NANOKONTEYNERLAR SINTEZI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu ishda flavonoid sinfining vakili bo'lgan kvertsetin va molibden(II) kationlariga asoslangan nanokonteynerlarning sintezi o'rganildi. Sintez jarayoni eritma muhitida ishqoriy sharoitda amalga oshirildi, natijada o'z-o'zini yig'ish mexanizmi orqali koordinatsion nanostrukturalar hosil bo'ldi. Olingan nanokonteynerlar yuqori barqarorlik va funktsional xususiyatlar bilan ajralib turadi va kataliz va boshqa amaliy sohalarda qo'llanilishi istiqbolli hisoblanadi.
Keywords: Kvertsetin; Flavonoidlar; Molibden(II) kationi