NAVOIY VILOYATINING TASHKIL TOPGAN DAVRIDAN O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI MUSTAQILLIKKA ERISHGUNGA QADAR BO‘LGAN DAVRDAGI DEMOGRAFIK TARIXI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ушбу мақолада мақсад ЎзССРнинг ташкил топганидан то ЎзбекистонРеспубликаси мустақилликка эришгунига қадар бўлган даврдаги ва Навоий вилоятининг 1982йил, яъни вилоят ташкил топгандан то Ўзбекистон Республикаси мустақилликка эришгунигабўлган даврдаги демографик тарихини қисман ўрганиш. Мақолада Ўзбекистон ССР ва унингтаркибидаги Навоий вилоятидаги аҳоли сони, унинг демографик тарихи 1980, 1985, 1986 ва1987 йиллардаги СССР демографик йилномаларида акс этган манбалар асосида ҳамдаЎзбекистон Республикаси ва Навоий вилоятининг демографик тарихи статистик маълумотларасосида таҳлили олиб борилган.
Keywords: ЎзССР; демографик йилномалар; аҳолининг рўйхатдан ўтказилиши