HUQUQ SOHASIDA ILMIY TADQIQOT NATIJALARINI NORMATIV-HUQUQIY HUJJATLARGA TATBIQ ETISHNING INNOVATSION MEXANIZMLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada huquq sohasida olib borilayotgan ilmiy tadqiqot natijalarininormativ-huquqiy hujjatlar mazmuniga samarali joriy etish masalalari tahlil qilinadi. Innovatsionmexanizmlar orqali qonun ijodkorligi jarayonini takomillashtirish, ilmiy asoslangan yondashuvlarnihuquqiy tartibga solish tizimiga integratsiya qilish hamda davlat boshqaruvida samaradorlikni oshirishyo‘llari yoritiladi. Shuningdek, ilmiy izlanishlar va amaliy huquqiy faoliyat o‘rtasidagi uzviybog‘liqlikni kuchaytirishning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqiladi.
Keywords: huquq; ilmiy tadqiqot; normativ-huquqiy hujjatlar