DAVLAT-XUSUSIY SHERIKLIK ASOSIDA ILMIY TADQIQOTLARNI AMALIYOTGA TATBIQ ETISHNING HUQUQIY MEXANIZMLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada davlat-xususiy sheriklik asosida ilmiy tadqiqotlarni amaliyotgatatbiq etishning huquqiy mexanizmlari tahlil qilinadi. DXShning normativ-huquqiy asoslari,shartnomaviy tartibga solish, intellektual mulk huquqlari, risklarni taqsimlash, monitoring vajavobgarlik institutlari ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi.
Keywords: davlat-xususiy sheriklik; ilmiy tadqiqotlar; huquqiy mexanizm