ZAMONAVIY INGLIZ ANTROPONIMIYASINING LINGVOKULTUROLOGIK TAHLILI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ingliz antroponimiyasining sinxron bosqichdagi rivojilingvokulturologik yondashuv asosida batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot zamonaviy ingliz ismlariningtanlanishida faol bo‘lgan diniy, madaniy, ijtimoiy va estetik motivlarni aniqlashga qaratilgan.Xususan, puritan an’analari, diniy semantika, qisqartirish va birlashuv jarayonlari, ommaviymadaniyat va moda omilining antroponimik tizimga ta’siri izchil yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuniko‘rsatadiki, sinxron bosqichda ism tanlashda ma’noviy motivlar nisbatan ikkinchi planga o‘tib,urfdalik, jarangdorlik va sotsial-prestij omillari ustuvor ahamiyat kasb etmoqda
Keywords: antroponimiya; sinxron tahlil; lingvokulturologiya