IJTIMOIY FAROVONLIKNI TAʼMINLASHDA KAMBAGʻALLIKKA QARSHI KURASHNING DETERMINISTIK TAHLILI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada Yangi Oʻzbekistonda ijtimoiy islohotlarning izchillik bilan amalgaoshirilishi ijtimoiy yoʻnaltirilgan bozor iqtisodiyotini shakllantirish imkonini berayotgani, aniqmaqsadga yoʻnaltirilgan, ijtimoiy siyosatni olib borish va ijtimoiy sohani rivojlantirish, kambagʻallikniqisqartirishda aholini ijtimoiy himoya qilish, tadbirkorlikni rivojlantirish va inson kapitalidan unumlifoydalanishning oʻziga xos xususiyatlari mazkur muammoning mahalliy, milliy va hududiy jihatlarigaalohida eʼtibor qaratishning oʻta dolzarbligi uni davlatimizning ustuvor siyosat darajasiga koʻtarilganibilan izohlanadi. Yangi Oʻzbekistonda kambagʻallikni qisqartirishga qaratilgan faol ijtimoiy himoyatizimini yaratishning falsafiy jihatlari, kambagʻallikni qisqartirishda faol tadbirkorlik muhiti yaratishva ishbilarmonlik tafakkurni shakllantirishning ijtimoiy ahamiyati hamda Yangi Oʻzbekistondakambagʻallikni qisqartirishda inson kapitalidan samarali foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan
Keywords: ijtimoiy islohot; ijtimoiy farovonlik; deterministik