TILSHUNOSLIKDA ALLYUZIYA HODISASI VA UNING LINGVOPOETIK XUSUSIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tilshunoslik va lingvopoetika doirasida allyuziya hodisasiningmohiyati, nazariy asoslari hamda badiiy matndagi funksional ahamiyati yoritiladi. Allyuziyaintertekstual birlik sifatida tahlil qilinib, uning semantik, pragmatik va stilistik xususiyatlari ochibberiladi. Shuningdek, o‘zbek badiiy nutqida allyuziyaning qo‘llanishiga doir misollar orqali mazkurhodisaning estetik va kommunikativ vazifalari ko‘rsatib beriladi
Keywords: allyuziya; intertekstuallik; lingvopoetika