TILSHUNOSLIKDA MAYDON NAZARIYASI: LEKSIK-SEMANTIK MAYDON “FAROVONLIK” LEKSIKASI MISOLIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tilshunoslikdagi maydon nazariyasi va uning leksik-semantikmaydon yo‘nalishi nazariy asoslari tahlil qilinadi. Leksik-semantik maydon nazariyasining shakllanishi,asosiy tamoyillari hamda ilmiy manbalardagi talqini yoritiladi. Tadqiqotda “Farovonlik” leksikasimisolida mazkur nazariyaning amaliy qo‘llanishi ko‘rsatib beriladi. “Farovonlik” tushunchasiningmoddiy, ijtimoiy va ma’naviy mikromaydonlari ajratilib, ular o‘rtasidagi semantik munosabatlar tahlilqilinadi.
Keywords: maydon nazariyasi; leksik-semantik maydon; farovonlik leksikasi