SIFATLAR NAZARIYASI VA ULARNING GRAMMATIK KATEGORIYALARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilida sifatlarning murakkab roli o'rganiladi, ularning grammatik kategoriyalari va nazariy asoslari ta'kidlanadi. Tadqiqotda sifatlarning semantik, sintaktik, morfologik va pozitsion tasniflarining keng qamrovli tahlili keltirilgan. Unda sifatlarning boshqa gap elementlari bilan o'zaro ta'siri, gap transformatsiyasi, stilistik va madaniy o'zgarishlar va tarixiy rivojlanish kabi ilg'or masalalar batafsil o'rganiladi. Semantik noaniqlik, boshqa grammatik kategoriyalar bilan o'xshashlik va ma'no gradienti kabi muammolarga alohida e'tibor qaratiladi. Maqolada shuningdek, korpus lingvistikasi, psixolingvistika va hisoblash yondashuvlari kabi zamonaviy tadqiqot tendentsiyalari ko'rib chiqiladi, sifatlarning tilda muloqotni kuchaytirish va ma'noni tushunishdagi ahamiyati ta'kidlanadi.
Keywords: Sifatlar; grammatik kategoriyalar; semantik tasnif