SHARQ VA G‘ARB HUQUQIY TAFAKKURI KESISHMASIDA O‘ZBEKISTONDA XOTIN-QIZLAR MAQOMI SHAKLLANISHINING KONSEPTUAL TAHLILI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada Sharq va G‘arb huquqiy tafakkuri an’analari kesishmasidoirasida O‘zbekistonda xotin-qizlar huquqiy maqomining shakllanishi va rivojlanishi konseptualjihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi milliy-huquqiy meros, islomiy-huquqiyqadriyatlar, an’anaviy ijtimoiy munosabatlar hamda zamonaviy demokratik-huquqiy tamoyillaro‘rtasidagi o‘zaro ta’sirni ochib berish orqali xotin-qizlar maqomining tarixiy transformatsiyasinianiqlashdan iborat
Keywords: huquqiy paradigma; gender tenglik; xotin-qizlar huquqiy maqomi