YUZ IFORMALARINING TASNIFI (TUG'MA VA ORTISHGAN YUZ IFORMALARI O'RTASIDAGI MUNOSABAT) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola og'zaki bo'lmagan muloqot bo'yicha tadqiqotlarni tahlil qiladi, uning maqsadi og'zaki bo'lmagan xatti-harakatlar insonning tug'ma naqshlari bilan belgilanadimi yoki asosan madaniy tajriba bilan shakllanadimi, aniqlashdir. 20-asrda og'zaki bo'lmagan muloqotnibutunlay madaniy jihatdan bog'liq deb hisoblash va kuzatilgan madaniy farqlarni makon va vaqtning o'ziga xos tushunchalari bilan tushuntirish ustunlik qilgan.
Keywords: og'zaki bo'lmagan muloqot; tug'ma yuz ifodalari; his-tuyg'ular