INGLIZ TILIDA KAFOLAT NUTQIY AKTINING DISKURSIV VOQELANISHI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilida kafolat nutqiy aktining diskursiv voqelanishi tahlilqilinadi. Kafolat nutqiy akti so‘zlovchining o‘z bayonotiga nisbatan yuqori darajadagi javobgarliknizimmasiga olishini hamda tinglovchida ishonch uyg‘otishni maqsad qilishini ifodalaydi. Ushbu nutqiyakt turli diskurs turlarida o‘ziga xos shakl va vositalar orqali namoyon bo‘ladi hamda har bir kontekstdaalohida pragmatik vazifani bajaradi. Janr va kommunikativ vaziyatga qarab uning lingvistik ifodalanishifarqlansa-da, ichki illokutiv mazmunida ishonch bildirish va majburiyat olish semantikasi saqlanibqoladi. Maqolada ingliz tilidagi kafolat nutqiy akti badiiy matn, dialog, siyosiy hamda reklama vamarketing diskurslari misolida tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari tilshunoslikda komissiv nutqiyaktlarning pragmatik xususiyatlarini yanada chuqurroq anglashga xizmat qiladi.
Keywords: kafolat nutqiy akti; assertiv; komissiv