PEYZAJNING KOMPOZITSION-BADIIY FUNKSIYALARI PAUSTOVSKIY HIKOYALARIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada mashhur rus yozuvchisi K. G. Paustovskiy hikoyalarida peyzajtasvirining kompozitsion va badiiy funksiyalari keng qamrovda tahlil qilinadi. Tadqiqotda peyzajningsyujet qurilishi, qahramon ruhiyati, muallif g‘oyasi va asarning falsafiy mazmunini ifodalashdagi o‘rniyoritiladi. Paustovskiy ijodida tabiat tasviri voqealar fonigina bo‘lib qolmasdan, balki epik tafakkurningfaol unsuri sifatida namoyon bo‘lishi ilmiy dalillar asosida asoslab beriladi
Keywords: peyzaj; kompozitsiya; badiiy funksiya