OILA INSTITUTINING JAMIYAT BARQARORLIGIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oila instituti jamiyat barqarorligini ta’minlovchi asosiy ijtimoiytayanch sifatida ijtimoiy-falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Oilaning shaxs tarbiyasi, axloqiyqadriyatlar shakllanishi, ijtimoiy munosabatlar izchilligi va fuqarolik mas’uliyatini rivojlantirishdagio‘rni yoritiladi. Shuningdek, oila barqarorligi bilan jamiyat taraqqiyoti o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochibberilib, zamonaviy ijtimoiy jarayonlar sharoitida oilani mustahkamlashning nazariy ahamiyati asoslabberiladi.
Keywords: oila instituti; oilaviy tarbiya; ijtimoiy kapital