BILINGV NUTQDA KOD-ALMASHISHNING PRAGMATIK XUSUSIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bilingv shaxslar nutqida kuzatiladigan kod-almashish hodisasipragmalingvistik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kod-almashishning kommunikativjarayondagi asosiy pragmatik funksiyalari, jumladan, emotsional holatni ifodalash, muloqotishtirokchilari o‘rtasidagi ijtimoiy masofani belgilash, nutqiy ta’sirni kuchaytirish va diskursni tashkiletishdagi roli yoritiladi. Misollar asosida bilingv nutqda til tanlashning vaziyatga bog‘liqligi ko‘rsatibberiladi.
Keywords: bilingvizm; kod-almashish; pragmalingvistika