MANZARALAR TASVIRIDA BADIIY SO‘ZNING O‘RNI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
mazkur maqolada “Boburnoma” asarida manzara tasvirlarining yaratilishida tilomilining o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda Zahiriddin MuhammadBoburning manzaralar yaratishda qo‘llagan leksik, sintaktik va uslubiy vositalari atroflicha yoritiladi.Xususan, qisqa va aniq jumlalar, sodda, ravon bayon usuli, ortiqcha jimjimadorlikdan xoli tasvirtamoyili, realistik va xolis kuzatuvga asoslangan ifoda shakllari manzara tasvirining tabiiyligi vahayotiyligini ta’minlovchi asosiy omillar sifatida ko‘rsatib beriladi
Keywords: so‘z; tashbeh; “Boburnoma”