TIBBIYOT TALABALARIDA ANATOMIM TERMINOLOGIYALARNI O‘ZLASHTIRISHDAGI MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada tibbiyot oliy ta’lim muassasalari talabalarida anatomikterminologiyani o‘zlashtirish jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Anatomikterminlarning lotin va yunon tillariga asoslanganligi, ularning murakkab tuzilishi hamda klinik fanlarbilan yetarli darajada integratsiyalashmagan holda o‘qitilishi talabalar uchun ma’lum qiyinchiliklartug‘diradi. Tadqiqot davomida talabalar orasida terminologik savodxonlik darajasi, terminlarni eslabqolish va amaliyotda qo‘llash bilan bog‘liq muammolar o‘rganildi. Shuningdek, anatomikterminologiyani o‘qitishda an’anaviy va zamonaviy pedagogik yondashuvlarning samaradorligi tahlilqilindi. Muammoni bartaraf etish maqsadida vizual materiallardan, klinik misollardan, interaktivmetodlardan hamda raqamli ta’lim texnologiyalaridan foydalanish taklif etiladi. Maqola natijalarianatomiyani o‘qitish jarayonida terminologiyani samarali o‘zlashtirishga xizmat qiluvchi metodiktavsiyalar ishlab chiqishga yo‘naltirilgan.
Keywords: anatomik terminologiya; tibbiyot ta’limi; lotin tili