RABINDRANAT TAGORNING “SHUBXA” HIKOYASIDA INSON RUHIYATI VA RAMZIY OBRAZLAR DINAMIKASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada jahon adabiyotining yirik namoyandasi Rabindranat Tagorning“Shubxa” hikoyasi badiiy va ruhiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot markazida asar bosh qahramoni –soqov qiz Shubxaning obrazlar tasnifidagi o‘rni, uning ruhiy iztiroblari va jamiyat bilan muloqotsizligimasalasi turadi. Maqolada muallifning badiiy mahorati, personaj yaratishdagi individual uslubi vaverbal bo‘lmagan muloqot vositalarining badiiy vazifasi ochib berilgan. Tadqiqot natijalari filologiktahlil orqali asoslanadi.
Keywords: Obrazlar tizimi; psixologizm; Shubxa