SINONIMIYA, ANTONIMIYA, POLISEMIYANING IFODALANISHI VA SEMANTIK MAYDONLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimov asarlarining semantik va pragmatikxususiyatlari nafaqat badiiy-estetik maqsadga xizmat qiladi, balki yozuvchining dunyoqarashi, milliyqadriyatlar va zamonaviylik uyg‘unligini ifodalashda ham muhim vosita sifatida namoyon bo‘lishi, bujihatlar yozuvchi tilining o‘ziga xosligini, badiiy matnning estetik qiymatini va o‘quvchi bilankommunikativ aloqani ta’minlashdagi ahamiyati haqidagi fikrlar bayon etilgan.
Keywords: semantik va pragmatik xususiyatlar; estetik qiymat; milliy ruhiyat