TURKIY XALQLAR OG‘ZAKI IJODIDA TEZ AYTISHLAR VA TOTEMISTIK UNSURLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada turkiy xalqlar og‘zaki ijodida tez aytishlarning (tonguetwisters) nutqni rivojlantirish, talaffuz mashqlari va madaniy ramziy mazmuni tahlil qilinadi. Tezaytishlar nafaqat fonetik mashqlar, balki badiiy va estetik vosita sifatida ham ahamiyatga ega ekanligiko‘rsatildi
Keywords: Tez aytishlar; og‘zaki ijod; turkiy xalqlar