LAKUNANI LINGVISTIK BIRLIK SIFATIDA VA UNING TURLI TILLARDAGI TALQINI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tilshunoslikda “bo‘shliq” ma’nosini anglatuvchi lakunatushunchasi lingvistik birlik sifatida ko‘rib chiqiladi va uning turli tillardagi talqini tahlil etiladi.Lakuna muayyan til yoki madaniyatda mavjud bo‘lgan, biroq boshqa tillar yoki madaniyatlarda to‘liqmuqobili mavjud bo‘lmagan semantik, pragmatik yoki kulturologik komponentlarni ifodalovchibirlikdir. Maqolada lakunalarning tasnifi (leksik, grammatik, pragmatik, kulturologik va stilistiklakunalar), ularni aniqlash usullari (qiyosiy tahlil, korpus tadqiqotlari, tarjima amaliyoti), shuningdek,lakunalarning ichki va tillararo namoyon bo‘lishi masalalari yoritilgan.
Keywords: lakuna; lingvistik birlik; leksik lakuna