TA’LIM MODERNIZATSIYASINING ZAMONAVIY FALSAFIY TALQINI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ta’lim modernizatsiyasining zamonaviy falsafiy talqiniijtimoiy taraqqiyot, globallashuv va raqamli jamiyat sharoitida tahlil qilinadi. Ta’lim modernizatsiyasiontologik, gnoseologik va aksiologik yondashuvlar asosida ko‘rib chiqilib, uning inson kapitalinirivojlantirishdagi o‘rni asoslab beriladi. Shuningdek, milliy ta’lim tizimini modernizatsiya qilishjarayonlarining falsafiy asoslari ochib beriladi.
Keywords: ta’lim modernizatsiyasi; zamonaviy falsafa; globallashuv