DUNYO ADABIYOTSHUNOSLIGIDA TURKIY XALQLAR FOLKLORI TADQIQI MASALALARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada turkiy xalqlar folklori namunalarining jahon tilshunosligidoirasida o‘rganilishi, ularni tadqiq etishning nazariy-metodik asoslari, lingvokulturologik vatarjimashunoslik jihatlari tahlil qilinadi. Xususan, “Alpomish”, “Go‘ro‘g‘li”, “O‘g‘uznoma” kabi epikasarlar hamda Mahmud Koshg‘ariy, Yusuf Xos Hojib singari mutafakkirlarning asarlari asosidafolkloriy birliklarning tarjima muammolari, madaniy lakunalari va semantik tafovutlari ochib beriladi.Dunyo miqyosidagi folkloriy tadqiqotlarda turkiy xalqlarning og‘zaki ijodiga nisbatan bo‘lganyondashuvlar, metodologiyalar va yondashuvlar solishtirma asosda tahlil qilinadi
Keywords: turkiy xalqlar; folklor; tilshunoslik; futbol