KOREYA RESPUBLIKASIDA O‘ZBEK MIGRANTLARINING MADANIY IDENTIFIKATSIYASI: TRANSMILLIY JARAYON VA KUNDALIK HAYOT DINAMIKASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola transmilliy yondashuvdan foydalangan holda, KoreyaRespublikasida yashovchi o‘zbek migrantlarining madaniy o‘ziga xosligi va kundalik hayotstrategiyalarini mehnat, ta'lim va nikoh migratsiyasi kontekstida tahlil qiladi. Shuningdek, o‘zbekmigrantlarining mehnat munosabatlarini, ta'lim orqali ijtimoiy mobillik strategiyalarini, nikohmigratsiyasi doirasida gender va oilaviy munosabatlarning o‘zgarishini va til, din va kundalikamaliyotlarning madaniy o‘ziga xoslikka ta'sirini o‘rganiladi.
Keywords: transmilliy migratsiya; mehnat migratsiyasi; ta'lim sabablari bo‘yicha migratsiya