IDIOMATIK IBORALARNING O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI QO‘LLANILISHI VA TARJIMA XUSUSIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida keng qo‘llaniladigan idiomatikiboralarning o‘zaro ma’noviy o‘xshash va farqli jihatlari tahlil qilinadi. Ba’zi birliklarni so‘zma-so‘ztarjima qilinish natijasida ma’no buzilishi mumkinligi ko‘rib chiqiladi va bu jarayon misollar bilanko‘rsatib beriladi. Bundan tashqari, iboralarning madaniy kontekstdagi roli va tarjima jarayonidaularni mos ekvivalentliklar orqali ifodalash muhimligi asoslab beriladi.
Keywords: idiomatik ibora; tarjima; madaniy kontekst