IJTIMOIY-GUMANITAR FANLARDA ILMIY TADQIQOTLARNI AMALIYOTGA TATBIQ ETISH: BADIIY ADABIYOTDA BAXT KONSEPSIYASINI O‘RGANISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy-gumanitar fanlarda olib borilayotgan ilmiytadqiqotlarni amaliyotga tatbiq etish masalalari filologiya yo‘nalishi misolida tahlil qilinadi. Xususan,badiiy adabiyotda “baxt” konsepsiyasining mazmun-mohiyati, uning falsafiy, madaniy va lingvistiktalqinlari hamda ta’lim jarayonida qo‘llash imkoniyatlari yoritiladi. Tadqiqotda konseptual tahlil,interpretativ va komparativ metodlardan foydalanildi. Ilmiy natijalarni innovatsion pedagogikyondashuvlar orqali amaliyotga joriy etish mexanizmlari asoslab berildi
Keywords: baxt konsepsiyasi; badiiy adabiyot; filologiya