O‘ZBEKISTONDA ILMIY TADQIQOT NATIJALARINI AMALIYOTGA JORIY ETISHNING HUQUQIY ASOSLARI VA MAVJUD MUAMMOLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur ma’ruzada O‘zbekiston Respublikasida ilmiy tadqiqot natijalariniamaliyotga joriy etishning huquqiy asoslari, institutsional mexanizmlari va tashkiliy-iqtisodiyvositalari keng qamrovda tahlil qilinadi. Ilm-fan va innovatsion faoliyatni tartibga soluvchi normativhuquqiy hujjatlar, xususan, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi, Ilm-fan va ilmiy faoliyatto‘g‘risida va Innovatsion faoliyat to‘g‘risida asosida ilmiy natijalarni tijoratlashtirish, intellektualmulkni himoya qilish hamda texnologiyalar transferi jarayonlari yoritiladiMazkur ma’ruzada O‘zbekiston Respublikasida ilmiy tadqiqot natijalariniamaliyotga joriy etishning huquqiy asoslari, institutsional mexanizmlari va tashkiliy-iqtisodiyvositalari keng qamrovda tahlil qilinadi. Ilm-fan va innovatsion faoliyatni tartibga soluvchi normativhuquqiy hujjatlar, xususan, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi, Ilm-fan va ilmiy faoliyatto‘g‘risida va Innovatsion faoliyat to‘g‘risida asosida ilmiy natijalarni tijoratlashtirish, intellektualmulkni himoya qilish hamda texnologiyalar transferi jarayonlari yoritiladi
Keywords: Ilmiy tadqiqot; innovatsion rivojlanish; tijoratlashtirish