AFSONALAR QAYSI ASRLARDAN KELIB CHIQQAN? (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Afsonalar tarix bilan chambarchas bog'liq; ammo, tarixiy yozuvlardan farqli o'laroq, ular aniq sanalarga bog'liq emas. Buning o'rniga, ular uzoq vaqt davomida asta-sekin rivojlanadi. Ko'pgina afsonalar og'zaki an'analar sifatida boshlanadi va keyinchalik yozma shaklda qayd etiladi. Ingliz va o'zbek afsonalari o'zlarining kelib chiqishini qadimgi va o'rta asrlarga borib taqaladi, garchi ular keyingi tarixiy davrlarda ham rivojlanib borgan bo'lsa ham.
Keywords: afsonalar; og'zaki an'analar; tarixiy rivoyatlar