HUQUQIY INGLIZ TILINI O'QITISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR: HUQUQ TALABALARINING IJTIMOIY-LINGVISTIK XABARDORLIGINI OSHIRISH UCHUN NAMUNA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada yuridik yo‘nalish talabalari uchun ingliz tilini o‘qitishdahuquqiy asoslarga asoslangan sotsiolingvistik kompetentsiyani rivojlantirishning nazariy vametodologik asoslari tahlil. Onlayn simulyatsiyalar, virtual sud jarayonlari va interfaolpedagogik integratsiyalashuv siyosatiga raqobatbardosh model ishlab chiqildi. tadqiqotraqamli muhitda tashkil etilgan institutsional diskurs amaliyoti talabalar nutqining pragmatikligini, rasmiy reestrni boshqarish ko‘nikmasini hamda professional kommunikativaniqlikni belgilang
Keywords: raqamli ta’lim; yuridik ingliz tili; sotsiolingvistik kompetensiya