ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR VA BOBURIYLAR DAVRIDA HARBIY STRATEGIYA VA TAKTIKA: TARIXIY TAJRIBA VA ZAMONAVIY ILMIY TALQIN (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Bobur va boburiylar davrida harbiy strategiya vataktikaning shakllanishi, rivojlanishi hamda ularning jahon harbiy san’ati tarixidagi o‘rni tarixiymanbalar asosida tahlil qilinadi. Maqolada, avvalo, Boburning shaxsiy harbiy tajribasi, jangovarfaoliyati va strategik qarorlarining tarixiy ildizlari ochib beriladi. Shuningdek, Boburiylardavlatchiligida harbiy sohaning tutgan o‘rni, armiyaning tashkiliy tuzilmasi va harbiy boshqaruv tizimiilmiy nuqtayi nazardan yoritiladi.
Keywords: harbiy strategiya; taktika; harbiy boshqaruv tizmi