Ikki tilli kompetensiya tushunchasining lingvodidaktik talqini va uning CLIL yondashuvi bilan integratsiyasi (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ikki tilli kompetensiya tushunchasining lingvodidaktik mohiyati, uning tarkibiy qismlari va rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, u CLIL (Kontent va tilni integratsiyalashgan o'rganish) yondashuvining ushbu kompetensiyani rivojlantirishdagi roli va ahamiyatini ilmiy asoslaydi. CLIL yondashuviga asoslangan til va fan mazmunini integratsiyalash orqali talabalarning kommunikativ va kognitiv kompetensiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari ta'kidlangan.
Keywords: ikki tilli kompetensiya; lingvodidaktika; CLIL