OAV MA'LUMOTLARINING O'QISH MADANIYATIGA TA'SIRI HAQIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola rivojlanayotgan raqamli jamiyat sharoitida media axborotiningo‘qish madaniyatiga ta'sirini o‘rganadi. Unda o‘qish amaliyotidagi o‘zgarishlar, media muhitidamatnni idrok etish xususiyatlari va madaniy qadriyatlar tizimida kitoblar va o‘qish rolining o‘zgarishitahlil qilinadi. Media axborotining o‘qish madaniyatiga ta'sirining ham halokatli, ham konstruktivjihatlari o‘rganiladi. Media savodxonligini rivojlantirish va mazmunli o‘qish uchun barqarormotivatsiyani shakllantirish zarurati asoslanadi.
Keywords: mutolaa madaniyati; media axboroti; raqamlashtirish