YOSH YENGIL ATLETIKACHILARNING MORFOFUNKTSIONAL VA PSIXOFIZIOLOGIK XUSUSIYATLARINI PEDAGOGIK TAHLIL QILISH ORQALI JISMONIY SIFATLARNI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARINI ANIQLASH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola yosh engil atletikachilarning morfofunktsional va psixofiziologikxususiyatlarini tizimli pedagogik tahlil qilish orqali jismoniy sifatlarni samarali rivojlantirishimkoniyatlarini ilmiy asosda o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida sportchilarning tanatuzilishi, mushak tizimi funksiyalari, kardiovaskulyar va nafas olish ko‘rsatkichlari, shuningdek,psixologik parametrlar, jumladan motivatsiya, diqqat va stressga chidamlilik kabi xususiyatlarbaholandi.
Keywords: Engil atletika; yosh sportchilar; morfofunktsional xususiyatlar