VARIATIV YONDASHIVNING BO‘LAJAK XORIJIY TIL O‘QITUVCHISIDA KASBIY KOMPETENTSIYALRNING RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezisda muallif bo‘lajak xorijiy til o‘qituvchisining metodik tayorgarligiva kasbiy kompetentsiyalarini rivojlantirishda variativ yondashuvning asosiy g‘oyalari roli, jihatlari vaahamiyati chuqur tahlil qilingan. Variativ yondashuvning asosiy jihatlari sifatida ta’limniindividuallashtirish, turli metod va texnologiyalardan foydalanish, loyihaviy metodologiya, keysmetodi, o‘yin texnologiyalari va axborot-kommunikatsiya texnologiyalari kabi faol o‘qitish usullarinijoriy etish orqali materialni chuqurroq o‘zlashtirish va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishgako‘maklashish, kasbiy kompetentsiyani rivojlantirish kabilar aniqlandi va keng yoritildi. Ushbu vashuningdek talabaga yonaltirganlik, moslashuvchanlik va individuallashtirish kabi jihatlar variativyondashuvni samarali amalga oshirish va ta’lim sifatini oshirishdagi muhim ahamiyati tahlil qilindi.
Keywords: variativ yondashuv; kasbiy kompetentsiya; chet til