BOSHLANG‘ICH TAYYORGARLIK BOSQICHIDA UCH XATLAB SAKROVCHI O‘SMIRLARNING MASHG‘ULOT JARAYONINI TASHKIL ETISH USULLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich tayyorgarlik bosqichida (11-12 yosh) uch xatlabsakrovchi o‘smirlarning mashg‘ulot jarayonini tashkil etish usullari yoritilgan. Tadqiqot davomidayosh sportchilarning fiziologik xususiyatlari, sakrash texnikasining poydevorini qo‘yishda G.V.Rashchupkin metodikasidan foydalanish va maxsus jismoniy mashqlar majmuasining samaradorligitahlil qilingan. Maqolada asosiy e’tibor sakrash ritmini shakllantirish va tayanch-harakat a’zolarinijarohatlardan himoya qilishga qaratilgan
Keywords: uch xatlab sakrash; boshlang‘ich tayyorgarlik; o‘smirlar