FARMASEVTIKA TALABALARINING INGLIZ TILINI O'Z-O'ZI O'RGANISHIDA TEXNOLOGIYANING ROLI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada farmatsevtika yo‘nalishi talabalari uchun ingliz tilini mustaqilo‘rganishning innovatsion metodikasi tadqiq etiladi. Bu metod farmatsevtika talabalari ingliz tilinimustaqil o‘rganishda duch keladigan o‘quv materiallarini tanlash va olingan bilimlarni mustahkamlashmuammolarini yechishga qaratilgan. Ushbu metod ikki bosqichdan iborat bo‘lib, YouTube orqalivizual ma’lumot olish va generativ sun’iy intellekt yordamida interaktiv mustahkamlashni o‘z ichigaoladi. Bu nafaqat til o‘rganish samaradorligini oshiradi, balki talabaning tanqidiy fikrlashinirivojlantirishga va o‘z bilimini mustahkamlashiga yordam beradi.
Keywords: farmatsevtika talabalari; o‘quvchi avtonomiyasi; YouTube