OLIY TA’LIMDA PEDAGOGIK KOUCHING ASOSIDA BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim sharoitida pedagogik kouching yondashuvi asosidabo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishning konseptualasoslari, amaliy mexanizmlari va baholash vositalari yoritilgan. Tadqiqot kompetensiyaviy yondashuv,refleksiv ta’lim, hamkorlikda o‘rganish hamda kouchingning strukturalangan modellariga tayanganholda ishlab chiqilgan. Metodik yechim sifatida “kouching sessiyasi, microteaching, rubrika/chek-list,peer-feedback, reflektiv kundalik” integratsiyalashgan modeli taklif etilgan
Keywords: pedagogik kouching; kasbiy kompetensiya; refleksiya