BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA KONVERGENT KOMPOTENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK MODELI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda bo‘lajak o‘qituvchilarda konvergent kompetentliknishakllantirishning nazariy-metodologik asoslari hamda uni amalga oshirishga qaratilgan pedagogikmodel ishlab chiqilgan. Tadqiqotda bugungi zamonaviy ta’lim tizimida fanlararo integratsiya,muammoli fikrlash va reflektiv faoliyatning ahamiyati ortib borayotgan sharoitda o‘qituvchiningkasbiy tayyorgarligini yangi bosqichga olib chiqish haqida keng yoritiladi. Tezisda konvergentkompetentlik pedagogik, psixologik va metodik bilimlarni integratsiyalash, murakkab pedagogikvaziyatlarda innovatsion va asoslangan qarorlar qabul qilish hamda kasbiy faoliyatni tizimli tahlilqilish qobiliyati sifatida talqin etiladi
Keywords: konvergent kompetentlik; bo‘lajak o‘qituvchi; pedagogik model