BOSHLANG‘ICH TAYYORGARLIK BOSQICHIDA PORTLOVCHI KUCHNI RIVOJLANTIRISH SAMARADORLIGI OG‘IR ATLETIKA SPORT TURIDA (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich tayyorgarlik bosqichida shug‘ullanuvchi yosh og‘iratletikachilarda portlovchi kuchni rivojlantirish samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.Tadqiqot jarayonida maxsus tezkor-kuch mashqlari, plyometrik vositalar va og‘ir atletikaga xos texnikmashqlar qo‘llanildi. Tajriba natijalari shuni ko‘rsatdiki, portlovchi kuchni maqsadli rivojlantirishsportchilarning texnik tayyorgarligi va musobaqa natijalarini sezilarli darajada yaxshilaydi.Boshlang‘ich bosqichda mashg‘ulotlarni ilmiy asosda rejalashtirish yuqori sport natijalarigaerishishning muhim omili hisoblanadi.
Keywords: og‘ir atletika; boshlang‘ich tayyorgarlik; portlovchi kuch