10–12 YOSHLI ERKIN KURASHCHILARNING MASHG‘ULOT JARAYONIDA TEXNIK-TAKTIK HARAKATLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada 10–12 yoshli erkin kurashchilarning mashg‘ulot jarayonidatexnik-taktik harakatlarini takomillashtirish masalasi ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot davomidakombinatsion usullar, vaziyatli sparring, o‘yin elementlari asosidagi mashqlar va video-tahlilmetodlari qo‘llanildi. Pedagogik tajriba natijalari shuni ko‘rsatdiki, mashg‘ulot jarayoniga tizimliravishda texnik va taktik vazifalarni integratsiya qilish sportchilarning texnik aniqligi, tezkor qarorqabul qilish qobiliyati hamda musobaqadagi samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. 10–12 yoshdavrida texnik-taktik tayyorgarlikni kompleks rivojlantirish yuqori sport mahorati uchun mustahkampoydevor yaratadi
Keywords: erkin kurash; yosh kurashchilar; texnik tayyorgarlik