PARATAEKVONDOCHILARNI PSIXOLOGIK TAYYORLASH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqola parataekvondochilarni psixologik tayyorlash masalalarigabag‘ishlangan. Parataekvondo — nafaqat jismoniy tayyorgarlik, balki yuksak ruhiy-irodaviy sifatlarnitalab etuvchi sport turi. Maqolada psixologik tayyorgarlikning nazariy asoslari, uning turlari vabosqichlari, shuningdek, parataekvondochilarning psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek,parataekvondochilarni musobaqalarga psixologik tayyorlashning amaliy jihatlari, ularda uchraydiganpsixologik muammolar va ularni bartaraf etish usullari yoritilgan. Maqolada zamonaviy tadqiqotlarasosida psixologik tayyorgarlik samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan
Keywords: parataekvondo; psixologik tayyorgarlik; motivatsiya