UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA NOGIRONLIGI BO‘LGAN O‘QUVCHILARGA NISBATAN TOLERANTLIK (BAG‘RIKENGLIK) MUHITINI YARATISHNING INNOVATSION METODIKASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida nogironligi bo‘lgano‘quvchilarga nisbatan tolerantlik (bag‘rikenglik) muhitini shakllantirishning innovatsion metodikasiyoritilgan. Tadqiqotda inklyuziv ta’lim jarayonida pedagogik yondashuvlarning ahamiyati, o‘qituvchiva o‘quvchilar o‘rtasidagi ijtimoiy-psixologik munosabatlarni sog‘lomlashtirish masalalari tahlilqilinadi. Shuningdek, nogironligi bo‘lgan o‘quvchilarning ta’lim jarayoniga to‘laqonli integratsiyasinita’minlashda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar hamda tarbiyaviy ishlarningsamaradorligi asoslab beriladi. Maqolada tolerantlik muhitini rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodiktavsiyalar ilgari surilgan
Keywords: Inklyuziv ta’lim; tolerantlik; bag‘rikenglik muhiti