FIZIKA FANINI FANLARARO ALOQADORLIK ASOSIDA OʻQITISH ORQALI OʻQUVCHILARNI KASB TANLASHGA YOʻNALTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada fanlarni fanlararo aloqadorlik asosida oʻqitish, turdosh fanlarboʻyicha bilimini rivojlantirish, oʻquv jarayonini takomillashtirish va oʻquvchilarning erkin, mustaqilfikrlash, atrofdagi voqelikka ongli munosabatda boʻlish hamda ijtimoiy faollik kabi sifatlarinirivojlantirishning strategik va taktik maqsadlariga qaratilgan. Unda 7-sinf fizikasida fanlararoaloqadorlik asosida namoyishlar, laboratoriya va amaliy ishlarni ishlab chiqarish jarayonlari va kasbturlariga bogʻlab oʻqitish koʻrsatib berilgan.
Keywords: pedagogik tadqiqotlar; fanlararo aloqalar; kasb tanlash