RIVOJLANISH MARKAZLARIDA AUTENTIK MATERIALLARDAN FOYDALANISH ORQALI BOLALAR IJODKORLIGINI SHAKLLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida rivojlanish markazlarifaoliyatida autentik materiallardan foydalanish orqali bolalarda ijodkorlik ko‘nikmasini shakllantirishmasalasi yoritilgan. Autentik materiallar bolalarning mustaqil fikrlashi, tasavvur doirasiningkengayishi hamda ijodiy faoliyatga qiziqishini oshirishda muhim vosita sifatida talqin etilgan.Rivojlanish markazlarining pedagogik imkoniyatlari va amaliy qo‘llash mexanizmlari tahlil qilinadi.
Keywords: maktabgacha ta’lim; rivojlanish markazlari; autentik materiallar