EKOLOGIK TAʼLIM-TARBIYANI SHAKLLANTIRISHDA TALABANING O‘RNI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada talabalarda ekologik ta’lim-tarbiyani shakllantirishjarayonida talabaning tutgan o‘rni va mas’uliyati har tomonlama tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekologiyasohasida davlatlar tajribasini solishtirish orqali talabalarda ekologik tafakkurni rivojlantirishningsamarali yo‘llari yoritib beriladi
Keywords: ekologik ta’lim; ekologik tarbiya; talaba