IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIM JARAYONIDA O‘QITISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada imkoniyati cheklangan bolalarni inklyuziv ta’limjarayonida o‘qitishning nazariy asoslari, pedagogik va psixologik jihatlari, shuningdek, ta’limjarayonini samarali tashkil etish masalalari yoritilgan. Inklyuziv ta’limning mohiyati, tamoyillari vaahamiyati ochib berilib, umumta’lim maktablarida imkoniyati cheklangan bolalar bilan ishlashdaqo‘llaniladigan zamonaviy metod va texnologiyalar tahlil qilingan. Shuningdek, inklyuziv ta’limjarayonida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda ko‘rsatib berilgan
Keywords: inklyuziv ta’lim; imkoniyati cheklangan bolalar; maxsus ehtiyojlar